6 Mart 2011 Pazar

Kremali elma tatlısı

MALZEMELER:

6 elma,

Toz şeker 6 çorba kaşığı,

2 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı mısır nişastası,

1 yumurta,

3 yemek kaşığı margarin

1 çay kaşığı vanilya,

su

HAZIRLANIŞI:

Elma soyulur, yıkanır. Satır, sondaj altındaki parçalar "oyacakla"çekirdek evleri çıkarılır.

 Elma tencereye yerleştirilir. 1 bardak su ile 3 yemek kaşığı şekereklenir. Yumuşayıncaya kadar pişirin.

 elma plakaları yukarı bakacak boş tarafı konur, pişirilir.

 tencereye 3 yemek kaşığı şeker, nişasta ve yumurta sarısı konur.Süt yavaş yavaş ezilmiş dökülür.

Yangının ardından  yerleştirilir. Pişmiş tutarlılığı kadar "Pudding". "

Yangın indirdikten sonra , yağ ve vanilyayı karıştırın koymak.

 Hafif elma Soğuduktan sonra iyice çukurları doldurdu.

Bu servis edilir kadar  muhallebi kenarlarını artırılması.

Hiç yorum yok :